Två veckor

Nu känner jag ändå lite panik faktiskt. Vi har bara 2 veckor kvar här i Huay Yang. Som en "vanlig" semesterresa kvar. Hur ska vi hinna med allt och ingenting? 😅 
Vår plan är att åka upp till Bangkok den 14 juli för att ha 1,5 dag där uppe för lite sista shopping innan vi flyger hem. 


I torsdags och fredags blev det hemmadagar då vädret inte var helt på topp. Har bara myst, lekt, pysslat på och spelat spel. 

I lördags körde vi upp till Pratchuap för att komma ut lite men också för att försöka hitta en resväska. Kommer se så roligt ut när vi kommer med våra 6 stora resväskor, 2 cabinväskor, 1 resevagn, 1 ryggsäck och 1 skötväska (säkert någon påse också) 🙈 Det var inte det lättaste att hitta en resväska, endast Makro hade och då var man tvungen att köpa 3 väskor. Så vi beställde en från Lazada istället. (Har beställt en hel del därifrån på slutet 😅 Kanske därför vi behöver en väska till 😂). 

I söndags tog vi med oss Thildes kompis N till stranden. Efter lunch mulnade det på och vi blev mer sugna på åka hem och bada i poolen istället. Så det blev några timmars bad innan vi gick upp och tjejerna fick leka inne till deras stora förtjusning. Avslutade med en god middag på Ranchen. 

Igår var vädret mulet än en gång och då passade det perfekt att göra någon utflykt. Vi har pratat om att köra till Thab Sakae i kanske två veckors tid men allt ändrat oss och hamnat på stranden istället, så igår blev det av. Förmodligen sista gången vi körde dit. Blev tipsade om en damm som finns på andra sidan motorvägen mot Burmas gräns. Igår när vi hade tid passade vi på att köra i dit. 

Super mysig väg genom djungeln och de små byar som finns titt som tätt. Och det var så fint när vi kom till den här sjön/dammen som var omgiven av berg. 

När vi var klara där åkte vi till en närliggande butik och köpte mellis. Det ligger en till sjö/damm inte så långt ifrån där vi var så vi tänkte att vi lika gärna kan köra dit också när vi liks är i närheten. 

Dock var vägen dålig, det började med branta backar upp- och nedför och efter ett tag började hjulet på motorcykeln låta märkligt så vi vågade inte köra dit utan valde en väg för att ta oss tillbaka till Thab Sakae och för att leta efter en verkstad på vägen. 
Såklart slutade ljudet när vi tillslut hittade en verkstad. 🙈

Påbörjade istället körningen tillbaka till Huay Yang och halvvägs hem öppnade himlen sig och regnet öste ner, tur vi har regnskydd på salengen. Beställde mat när vi hade ca 30 minuters körning kvar och plockade upp den när vi kom till byn. En "lugn" kväll med lite bråk helt i vanlig ordning som slutade med att alla barn fick göra en tidig kväll 😌

Idag vaknade vi upp än en gång till en molnig himmel, vad händer med vädret liksom? 🙄😆 Vi har ju planerat en massa utflykter från och med imorgon då allt öppnar upp igen och jag lovar att bara därför kommer det vara suuuper varmt och soligt när man ska vara ute och gå i nationalparker 😏 

Vi har städning i lägenheten varannan vecka och idag stod det städning på schemat. Hon kommer klockan 10 och då får vi åka iväg. 
Tog vår strandväska och åkte till favorit strandrestaurangen, Umporn. Äter i princip alltid lunch där nuförtiden och sen kan man bara ta det lugnt där medans barnen leker i lekplatsen och badar. 

Även fast molnen täckte himlen så var det en härlig dag på stranden. Strax före 14 började det att små droppa från himlen, då packade vi ihop oss och for hem. Blev dock inget regn så när vi kom hem blev det en timmas bad i poolen. 

Beställde hem middag och for iväg en sväng för att handla och boka in lite taxi resor med Jeab. När vi kom hem igen fick Oliver hoppa i säng och vi körde en spelomgång Catan med Tuvalie och Thilde får kolla på läsplattan medans vi spelar. 


Torsdag 
(null)

(null)

(null)
Ett helt magiskt åskoväder som pågick i flera timmar ute på havet. 

Fredag
(null)

(null)

(null)


Lördag
(null)

(null)

Söndag
(null)

(null)

Måndag
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag 
(null)
Blev kors i taket endast en bild tagen idag, har aldrig hänt 😅🙈